Tort z blendera z owocami

Dzień Matki to wyjątkowa okazja, aby podziękować swojej mamie za całą miłość i opiekę jaką nas otoczyła. Jeśli więc szukasz dla niej wyjątkowego prezentu, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Tort z blendera z owocami to idealna niespodzianka na słodko, która jest jednocześnie zdrową alternatywą dla tradycyjnego ciasta. W końcu zdrowie mamy jest najważniejsze ❤️
W przygotowaniu tego wyjątkowego wypieku pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Zobacz także: 3-kolorowa rolada
Składniki:
PorcjeCiasto
- 2 szkl. komosa ryżowa ugotowana
- 4 szt. jajka
- 3/4 szkl. olej kokosowy roztopiony
- 1/3 szkl. mleko migdałowe
- 50 ml espresso
- 3/4 szkl. cukier kokosowy
- 3/4 szkl. kakao
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
Masa
- 2 puszki mleko kokosowe mocno schodzone
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 3 łyżki erytrytol
Sposób przygotowania:
- W blenderze próżniowym połącz: ugotowaną komosę ryżową, jajka, olej kokosowy, mleko migdałowe,
- ...cukier kokosowy, kakao, sodę oczyszczoną i espresso. Po połączeniu składników przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu zmiksuj: mocno schłodzone mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i erytrytol.
- Upieczone i ostudzone ciasto podziel w poziomie na dwie części. Rozprowadź na spodzie połowę masy.
- Teraz ułóż na wierzchu drugą część ciasta i dodaj pozostały krem. Na koniec udekoruj świeżymi owocami.
- Smacznego!
Komentarze