Warzywne spaghetti z sosem pomidorowym

Warzywne spaghetti z sosem pomidorowym totalnie zawróciło nam w głowach. Jest mega smaczne i dużo lżejsze od tradycyjnej wersji. Czego chcieć więcej?
Nasz makaron przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.
Zobacz także: Klopsy faszerowane cukinią
Składniki:
PorcjePulpety
- 400 g mielone mięso z indyka
- 2-3 ząbki czosnek
- 1 łyżka suszone oregano
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Pozostałe składniki
- 1 szt. cebula
- 1 szt. cukinia
- 1 szt. marchewka
- 350 g passata pomidorowa
- 1/2 szkl. ser parmezan tarty
- 1 szkl. liście bazylii
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz ze sobą: mielone mięso z indyka, czosnek, suszone oregano, sól i pieprz.
- Czas przygotować warzywny makaron. Przydatny okaże się tutaj Zoodler, który wykona za Ciebie całą pracę w błyskawicznym tempie.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż pulpety. Następnie dodaj do nich: cebulę, zoodlowaną marchewkę i cukinię, passatę pomidorową...
- ...liście bazylii, parmezan, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i to wszystko.
- Smacznego!
Komentarze