in ,

Zawijasy z ciasta francuskiego z cynamonem

Już zaraz zakręci Ci się w głowie, a wszystko to przez zawijasy z ciasta francuskiego. I na dodatek z cynamonowym akcentem!

Zobacz także: Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Zawijasy z ciasta francuskiego z cynamonem
Zawijasy z ciasta francuskiego z cynamonem
10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Do rozsmarowania na wierzchu
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, cynamon, cukier oraz ekstrakt waniliowy.
    W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, cynamon, cukier oraz ekstrakt waniliowy.
  2. Następnie przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego. I nanieś powstały krem na ciasto francuskie, tworząc poziomy pas. Odetnij ciasto nieco wyżej i zwiń w rulon. Powtórz czynność kilka razy.
    Następnie przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego. I nanieś powstały krem na ciasto francuskie, tworząc poziomy pas. Odetnij ciasto nieco wyżej i zwiń w rulon. Powtórz czynność kilka razy.
  3. Z uzyskanych kawałków stwórz jednego, wielkiego ślimaka.
    Z uzyskanych kawałków stwórz jednego, wielkiego ślimaka.
  4. Przełóż ciasto do formy do pieczenia. Następnie połącz ze sobą roztopione masło, cynamon i cukier. Rozprowadź na ślimaku.
    Przełóż ciasto do formy do pieczenia. Następnie połącz ze sobą roztopione masło, cynamon i cukier. Rozprowadź na ślimaku.
  5. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 210 Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 210 Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą mleko i cukier puder.
    W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą mleko i cukier puder.
  7. Gotowe ciasto polej lukrem. Możesz dodać również owoce. My postawiliśmy na truskawki 😉
    Gotowe ciasto polej lukrem. Możesz dodać również owoce. My postawiliśmy na truskawki 😉
Duński cynamonowy zawijas

Jak zawijas z serowym nadzieniem to od razu w rozmiarze XXL 😀PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/252736

Publiée par Słodkości sur Mardi 7 mai 2019