Zupa piwno-serowa

Ta zupka skutecznie rozgrzeje Was nawet w najmroźniejsze zimowe wieczory. Same pyszności! ??
Składniki:
Porcje- 150 g boczek w plastrach
- 1 szt. cebula
- 1 szt. papryka czerwona
- 3 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżka masło
- 330 ml piwo jasne
- 1 szkl. śmietanka 30%
- 100 g cheddar biały
- 100 g cheddar żółty
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- szczypiorek do dekoracji
- 4 szt. chlebek opcjonalnie
Sposób przygotowania:
- W garnku podsmaż boczek. Następnie odłóż go na bok. W tym samym garnku umieść masło, cebulę, czosnek oraz czerwoną paprykę.
- Jako kolejne składniki dodaj: piwo i śmietankę do zup.
- Nie zapomnij również o serach oraz przyprawach: pieprz i sól.
- Wydrąż w chlebie otwór i przelej do niego zupę.
- Smacznego!
Komentarze