Robert Makłowicz o największej traumie w czasie podróży. "W Australii zaglądałem do sedesu"

Czy Robert Makłowicz kiedykolwiek bał się o swoje życie podczas którejś ze swoich licznych podróżny? Najpopularniejszy polski krytyk kulinarny zdradził pikantne szczegóły ze swoich wędrówek po Australii. To właśnie na odległych antypodach nieustraszonego Makłowicza w końcu dopadł lęk!

Robert Makłowicz zdradził szczegóły ze swojego pobytu w Australii. Było strasznie!Robert Makłowicz zdradził szczegóły ze swojego pobytu w Australii. Było strasznie!
Źródło zdjęć: © YouTube | Robert Makłowicz

Robert Makłowicz nie należy do osób, które zamykają się w swoim własnym, celebryckim wszechświecie, lecz pozostają w bezpośredniej komunikacji ze swoimi sympatykami. Z serii pytań i odpowiedzi, którą — nie po raz pierwszy — przeprowadził na swoim kanale na YouTube, dowiedzieliśmy się kolejnych ciekawostek z życia słynnego krytyka kulinarnego. A tych nie brakuje. Makłowicz odpowiedział między innymi na pytanie, czy kiedyś bał się o swoje życie podczas podróży.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Chcesz, aby wielkanocne śniadanie było udane? Zrób żurek na domowym zakwasie

Robert Makłowicz pod ostrzałem pytań

Jedno trzeba Makłowiczowi przyznać. Każdy przeprowadzony z nim wywiad dostarcza mnóstwa ciekawostek, rewelacji, a często również — sformułowanych w ostry i niepodważalny sposób opinii. Dzięki takim wypowiedziom dowiedzieliśmy się już m.in. tego, co Makłowicz sądzi na temat mówienia... "smacznego". A to zaledwie kropla w morzu przykładów.

Tym razem Robert Makłowicz zdecydował się na komunikację ze swoimi fanami za pomocą coraz popularniejszego wśród gwiazd formatu "Q&A" - pytań i odpowiedzi. Krytyk kulinarny, spędzający akurat miły czas w górach, przez ponad godzinę ustosunkowywał się do pytań widzów. Rozpoczął od swoistych życzeń dla pań z okazji dnia kobiet (który, niestety, jak sam stwierdził, nadal kojarzy mu się z "pijanymi facetami wręczającymi kobietom zwiędłe goździki"), a następnie przeszedł do sedna.

Robert Makłowicz o wyprawie do Australii

W czasie nagrania Robert Makłowicz w swoim stylu odpowiadał na pytania widzów (udzielając na przykład doskonałego wykładu na temat Austro-Węgier), a nas najbardziej zainteresowało to, które dotyczyło jego wyjazdów. Pani Monika zapytała go, czy podczas którejś ze swoich podróży bał się o swoje życie lub zdrowie. Krytyk kulinarny najpierw kategorycznie stwierdził, że tak nie było, ale po chwili się poprawił. I nie chodziło mu wcale o wędrówki po ekwadorskiej dżungli, gdzie spotkał m.in. śmiertelnie jadowite węże koralowe. Wyjaśnił, że w takich miejscach zdawał sobie sprawę, że to on jest "gościem" i musi uważać na tamtejszych "gospodarzy".

Robert Makłowicz to nie tylko popularny krytyk kulinarny, ale także znany podróżnik
Robert Makłowicz to nie tylko popularny krytyk kulinarny, ale także znany podróżnik © Facebook | Robert Makłowicz

Inaczej sprawa wyglądała w Australii, gdzie wiele często przerażających i groźnych stworzeń pomieszkuje nie tylko busz, ale również centra dużych miast. Tam krytyk kulinarny poczuł się naprawdę zagrożony.

"W Australii - a nigdzie indziej tego nie robiłem - najpierw brałem buty i wytrząsałem je, sprawdzałem łóżka, zaglądałem do sedesu, czy tam jakaś główka nie wychodzi, z jęzorem, z gałami, i nie patrzy się na mnie."

A czy ty, podobnie jak pan Robert, przed skorzystaniem z sedesu w Australii, najpierw sprawdziłbyś dokładnie jego "zawartość"? A może czujesz się odważniejszy nawet od słynnego krytyka? Daj nam znać!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Zapomnij o pumpkin spice latte. Ten jesienny napój przyjemnie rozgrzewa, dodaje energii i pomaga schudnąć
Zapomnij o pumpkin spice latte. Ten jesienny napój przyjemnie rozgrzewa, dodaje energii i pomaga schudnąć
To najlepsze jajka dla dzieci i seniorów. Są najzdrowsze i bardzo wspierają serce
To najlepsze jajka dla dzieci i seniorów. Są najzdrowsze i bardzo wspierają serce
Kotlety mielone robię z przepisu Strzelczyka. Jeszcze bardziej soczyste i miękkie niż zwykłe
Kotlety mielone robię z przepisu Strzelczyka. Jeszcze bardziej soczyste i miękkie niż zwykłe
Gęsta i rozgrzewająca zupa z soczewicy. Obowiązkowa jest jedna przyprawa
Gęsta i rozgrzewająca zupa z soczewicy. Obowiązkowa jest jedna przyprawa
Kurczak pieczony z papryką. Jakub Kuroń podpowiada trik na karmelizowaną cebulę
Kurczak pieczony z papryką. Jakub Kuroń podpowiada trik na karmelizowaną cebulę
Pokazał, jak Niemcy robią kanapki. Trudno się nie roześmiać
Pokazał, jak Niemcy robią kanapki. Trudno się nie roześmiać
To najlepsze smarowidło do chleba. Odstawisz masło i pasztet ze słoika
To najlepsze smarowidło do chleba. Odstawisz masło i pasztet ze słoika
Drobno siekam i mieszam. Na kanapki lepsze niż wędlina
Drobno siekam i mieszam. Na kanapki lepsze niż wędlina
Resztki po rogalach dorzucam do jajek. Na śniadanie jak znalazł
Resztki po rogalach dorzucam do jajek. Na śniadanie jak znalazł
Naleśniki robię po francusku. Są tak pyszne i słodkie, że mogą zastąpić deser
Naleśniki robię po francusku. Są tak pyszne i słodkie, że mogą zastąpić deser
Jest miękkie i kruche. Zdecydowanie najlepsze mięso do bigosu
Jest miękkie i kruche. Zdecydowanie najlepsze mięso do bigosu
Do kanapek zrób ten ser. Smakuje jak śniadanie u babci
Do kanapek zrób ten ser. Smakuje jak śniadanie u babci