Pocięła chleb tostowy i wcisnęła go do foremek na babeczki. Po wyciągnięciu z piekarnika oszalałam!

Warto sobie je urozmaicać.

Tym razem mamy dla Was także przepyszną propozycję.


Składniki:
– pieczywo tostowe


– bekon
– roztopione masło
– jajka


– sól, pieprz
Tosty należy spłaszczyć palcami, a później wyciąć z nich okrąg za pomocą foremki.


W międzyczasie bekon usmaż na patelni.
Wycięte tosty przetnij nożem na pół.


Formę do babeczek posmaruj roztopionym masłem.
Bekon wyciągnij na papierowe ręczniczki.


Tosty włóż do foremek. Jeśli na spodzie powstanie otwór, zakryj go tostem. Wszystko posmaruj roztopionym masłem.
Dołącz do nich bekon.
A następnie wbij jajka. Możesz posolić i popieprzyć wedle uznania.
Włóż do rozgrzanego do 180°C piekarnika na około 30 minut.
Całość wygląda zachwycająco!
Komentarze