PrzepisPrzekąskiPocięła chleb tostowy i wcisnęła go do foremek na babeczki. Po wyciągnięciu z piekarnika oszalałam!

Pocięła chleb tostowy i wcisnęła go do foremek na babeczki. Po wyciągnięciu z piekarnika oszalałam!

Pocięła chleb tostowy i wcisnęła go do foremek na babeczki. Po wyciągnięciu z piekarnika oszalałam!
Frania
09.10.2015 16:55, aktualizacja: 15.03.2024 11:50

Jeśli chodzi o śniadanie, każdy ma swoje osobiste preferencje. Niektórzy wolą słodkie naleśniki, a inni uwielbiają pikantnie rozpocząć dzień. Niemniej jednak każdy powinien wiedzieć, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto sobie je urozmaicać.

Tym razem mamy dla Was także przepyszną propozycję.

Składniki:

- pieczywo tostowe

- bekon

- roztopione masło

- jajka

- sól, pieprz

Tosty należy spłaszczyć palcami, a później wyciąć z nich okrąg za pomocą foremki.

Obraz

W międzyczasie bekon usmaż na patelni.

Obraz

Wycięte tosty przetnij nożem na pół.

Obraz

Formę do babeczek posmaruj roztopionym masłem.

Obraz

Bekon wyciągnij na papierowe ręczniczki.

Obraz

Tosty włóż do foremek. Jeśli na spodzie powstanie otwór, zakryj go tostem. Wszystko posmaruj roztopionym masłem.

Obraz

Dołącz do nich bekon.

Obraz

A następnie wbij jajka. Możesz posolić i popieprzyć wedle uznania.

Obraz

Włóż do rozgrzanego do 180°C piekarnika na około 30 minut.

Obraz

Całość wygląda zachwycająco!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także