PrzepisDesery"Pomarańczowy puch" - idealny deser, którym możesz popisać się przy każdej okazji. Pyszności!

"Pomarańczowy puch" - idealny deser, którym możesz popisać się przy każdej okazji. Pyszności!

"Pomarańczowy puch" - idealny deser, którym możesz popisać się przy każdej okazji. Pyszności!
Ala Krauzowicz
19.04.2016 17:59, aktualizacja: 17.05.2017 14:56

"Pomarańczowy puch" to pyszny i pięknie wyglądający deser, którym możesz popisać się przy większości okazji. Co więcej, przygotujesz go w zaledwie kilka minut! Osobiście jestem wielką fanką takiego typu deserów. "Pomarańczowy puch" to także źródło białka, ponieważ zawiera sporo serka wiejskiego. Jest to idealna alternatywa dla zajętych osób, ponieważ gotowe desery można włożyć do lodówki i zjeść je następnego dnia. Jedynym sekretem tego przepisu jest dobre zmiksowanie sera wiejskiego na jednolitą i kremową masę. Bierzmy się więc do pracy!

Obraz

Składniki:

  • 45 dag serka wiejskiego
  • 1 paczka galaretki pomarańczowej
  • bita śmietana w sprayu
  • 2 puszki pomarańczy pokrojonych w kostkę

Sposób przygotowania:

1. Przełóż serek wiejski do blendera i miksuj tak długo, aż będzie gładki.

2. Przełóż zmiksowany ser wiejski do dużej miski i dodaj do niego opakowanie suchej galaretki pomarańczowej. Dokładnie wymieszaj, aż serek dobrze połączy się z galaretką.

3. Dodaj do miski trochę bitej śmietany i ponownie dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

4. Do przygotowanej masy dodaj pomarańcze z puszki.

5. Przełóż gotową masę do mniejszych miseczek i włóż je do lodówki na przynajmniej 2 godziny.

6. Gotowe desery podawaj z bitą śmietaną oraz pokrojonymi plastrami pomarańczy.

Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także