Domowy popcorn w garnku – karmelowy, czekoladowy, czosnkowy i paprykowy. Jak zrobić w garnku i na patelni?

popcorn na cztery sposoby

Domowy popcorn to coś, co sprawdzi się zarówno podczas filmowych seansów, jak i spotkań z przyjaciółmi. Przygotowaliśmy go dziś aż w 4 odsłonach! Jak zrobić popcorn karmelowy, czekoladowy, czosnkowy i paprykowy?

Jak zrobić domowy popcorn w garnku, na patelni i w mikrofali?

Domowy popcorn to naprawdę prosta, zdrowa i tania przekąska. Jest o wiele lepszym wyborem niż chipsy i chrupki, a dzięki prostym trikom nadasz mu wyjątkowy smak.

Popcorn na patelni możesz z łatwością zrobić w swoim domu. Wystarczy kupić surowe ziarna kukurydzy. To lepszy wybór niż kupno gotowych mieszanek do przygotowania w kuchence mikrofalowej. Po pierwsze, sam decydujesz, jaki smak chcesz. Po drugie, niektóre mają naprawdę kiepski skład. A żeby przygotować dobry popcorn naprawdę nie trzeba wiele!

Popcorn możesz przygotować nie tylko w garnku czy na patelni, ale również w kuchence mikrofalowej. Wystarczy, że ziarna kukurydzy wsypiesz do miski i przykryjesz całość talerzem – podobnie jak popcorn na patelni. 3 minuty przy mocy 1000 W powinny wystarczyć. Pamiętaj – używaj tylko naczyń, które możesz wkładać do mikrofali!

Domowy popcorn na słodko i słono – karmelowy, czekoladowy, czosnkowy i paprykowy. Jak zrobić w najlepszej wersji? Wybierz, która spodoba ci się najbardziej i działaj. Składniki i wykonanie poniżej.

Pyszny popcorn przygotowaliśmy w OVI SMART marki Philips


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×