Omlet w papryce – faszerowany jajkiem i boczkiem to idealny pomysł na śniadanie

Omlet w papryce to prosty przepis na śniadanie dla całej rodziny. Podany w takiej formie zachwyci wszystkich! Papryka faszerowana jajkiem i boczkiem porwie serca wszystkich smakoszy.

Jak zrobić omlet w papryce? Przepis na paprykę faszerowaną jajkiem i boczkiem

Czasami na śniadanie poszukujemy czegoś innego niż zwykłe kanapki, płatki śniadaniowe czy owsianki. Nie zawsze mamy czas na długie gotowanie, a pyszny omlet to idealny kompromis między czymś innym a czymś szybkim.

Jak zrobić omlet w papryce faszerowanej jajkiem i boczkiem? Podstawą są trzy składniki: jajka, mleko i mąka. W naszym przepisie nie używamy tego ostatniego, dzięki temu, że omlet wzbogaciliśmy dodatkowo boczkiem i serem, który pełni rolę zagęstnika. W ten sposób będzie to idealne danie dla osób, które muszą ograniczyć gluten.

Pomysł na śniadanie z papryką. Omlet z dodatkami krok po kroku

Sam omlet w papryce to baza, do której dowolnie można dodawać różne składniki. Różne mięsa, szpinak, warzywa, ulubione przyprawy – wszystko to, co lubimy najbardziej. Dzięki temu można stworzyć wyjątkową kompozycję. Tym sposobem w naszej diecie pojawia się dodatkowa porcja warzyw. Pieczona papryka z jajkiem i boczkiem jest miękka i aromatyczna!

Zobacz również: Roladki z kurczaka z nadzieniem serowo-pieczarkowym


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×