Przepis na chleb domowy na drożdżach. Jak zrobić chleb pszenny bez zakwasu?

chleb na świeżych drożdżach

Jeśli marzy Ci się domowy chleb, ale nie masz zakwasu, to spieszymy z przepisem! Puszyste pieczywo z chrupiącą skórką na drożdżach wychodzi za każdym razem! Jak zrobić domowy chleb?

Domowy chleb na drożdżach – przepis, jak zrobić?

Ciężko wyobrazić sobie polski dom bez bochenka chleba w naszej kuchni. Wraz z początkiem pandemii coraz więcej osób zaczęło samodzielnie wypiekać pieczywo i do tej pory grono fanów domowego chleba stale się powiększa. Chociaż mogłoby się wydawać, że jest to trudne zadanie, to udowodnimy Ci, że jest inaczej.

Jak zrobić domowy chleb na drożdżach? Przepis, który pokochasz. Wiele osób rezygnuje z robienia domowego zakwasu i decyduje się na pieczenie chleba na drożdżach. To o wiele prostsze rozwiązanie!

Chleb domowy na drożdżach z naszego przepisu wychodzi niesamowicie puszysty i porowaty, dzięki czemu smakuje jak z dobrej piekarni. Podczas pieczenia Twój dom wypełni się pięknym aromatem. Nie ma nic lepszego niż świeże pieczywo z odrobiną masła i soli.

Cały przepis na chleb domowy na drożdżach, składniki i wykonanie krok po kroku poniżej.

Zobacz także: Zapiekanka tostowa z piekarnika z szynką, papryką i serem


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×