Roladki z indyka z frytkami. Jaka marynata? Przepis i lista składników, które potrzebujesz

roladki z indyka z frytkami

Roladki z indyka w towarzystwie frytek świetnie sprawdzą się zarówno na sylwestra, jak i na rodzinny obiad. Jak je zrobić? Jakie składniki potrzebujesz? Jaką marynatę do indyka warto wykorzystać? Oto nasz przepis, który pokochasz nie tylko Ty, ale i Twoi goście.

Jak zrobić roladki z indyka z frytkami? Jaką marynatę przygotować?

Roladki z indyka, to świetny pomysł na sylwestrową przekąskę na ciepło. Dzięki temu, że podaliśmy je z frytkami, to oszczędzamy sporo czasu na szykowaniu dodatków. Frytki wylądowały w środku mięsa – wszyscy Twoi goście będą zaskoczeni!

Jakie mięso z indyka do roladek? Sznycle i pierś z indyka to praktycznie to samo. Pierś jest jednym, dużym kawałkiem, a sznycle to kotlety wycięte z piersi. Najlepiej wybrać te drugie, są delikatniejsze i oszczędzisz sobie pracy. Jeśli jednak nie znajdziesz sznycli, to podziel pierś z indyka na mniejsze plasterki.

Sprawdź, jaką marynatę przygotować do roladek z indyka i jakie składniki są potrzebne, by wykonać na szybko prostą przekąskę na sylwestra. Poniżej przepis na roladki z indyka z frytkami krok po kroku.

W przygotowaniu dzisiejszego przepis pomogło nam Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Hot dog z Ovi


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×