beza pavlova z akcentem cappuccino
Kategorie Blender ręczny

Beza pavlova z akcentem cappuccino

Beza pavlova to sprawdzony patent na pyszny deser dla całej rodziny.  Dziś postanowiliśmy podkręcić jej smak przy pomocy kawy i likieru kawowego. Będzie się działo!

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam  blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.

Zobacz także: Bananowe babeczki z masłem orzechowym

Beza pavlova z akcentem cappuccino 8-10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Beza pavlova z akcentem cappuccino
    Wydruk przepisu

    Składniki:

    Porcje
    Beza
    Masa

    Sposób przygotowania:

    1. Na początek ubij białka ze szczyptą soli.
      Na początek ubij białka ze szczyptą soli.
    2. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier, kawę rozpuszczalną, mąkę ziemniaczaną oraz ocet z białego wina.
      Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier, kawę rozpuszczalną, mąkę ziemniaczaną oraz ocet z białego wina.
    3. Na blaszce do pieczenia uformuj koło z otrzymanej mieszanki. Przy pomocy łyżki zrób fale, które nadadzą przyszłej bezie ciekawych kształtów. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, od razu zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz ok. 2 godzin.
      Na blaszce do pieczenia uformuj koło z otrzymanej mieszanki. Przy pomocy łyżki zrób fale, które nadadzą przyszłej bezie ciekawych kształtów. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, od razu zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz ok. 2 godzin.
    4. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę, po czym dodaj do niej cukier puder, serek mascarpone i likier kawowy.
      W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę, po czym dodaj do niej cukier puder, serek mascarpone i likier kawowy.
    5. Umieść krem na ostudzonej bezie. Dodaj syrop karmelowy i ulubione owoce.
      Umieść krem na ostudzonej bezie. Dodaj syrop karmelowy i ulubione owoce.
    6. Gotowe!
      Gotowe!
    Beza pavlova z akcentem cappuccino

    Tym razem bezę pavlova wzbogaciliśmy przy pomocy kawy 👍 I był to strzał w 10 😍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/283209

    Posted by Słodkości on Sunday, January 5, 2020
    283209