Beza pavlova z akcentem cappuccino

beza pavlova z akcentem cappuccino

Beza pavlova to sprawdzony patent na pyszny deser dla całej rodziny.  Dziś postanowiliśmy podkręcić jej smak przy pomocy kawy i likieru kawowego. Będzie się działo!

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam  blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.

Zobacz także: Bananowe babeczki z masłem orzechowym

Beza pavlova z akcentem cappuccino 8-10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Beza pavlova z akcentem cappuccino
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Beza
Masa

Sposób przygotowania:

  1. Na początek ubij białka ze szczyptą soli.
    Na początek ubij białka ze szczyptą soli.
  2. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier, kawę rozpuszczalną, mąkę ziemniaczaną oraz ocet z białego wina.
    Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier, kawę rozpuszczalną, mąkę ziemniaczaną oraz ocet z białego wina.
  3. Na blaszce do pieczenia uformuj koło z otrzymanej mieszanki. Przy pomocy łyżki zrób fale, które nadadzą przyszłej bezie ciekawych kształtów. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, od razu zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz ok. 2 godzin.
    Na blaszce do pieczenia uformuj koło z otrzymanej mieszanki. Przy pomocy łyżki zrób fale, które nadadzą przyszłej bezie ciekawych kształtów. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, od razu zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz ok. 2 godzin.
  4. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę, po czym dodaj do niej cukier puder, serek mascarpone i likier kawowy.
    W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę, po czym dodaj do niej cukier puder, serek mascarpone i likier kawowy.
  5. Umieść krem na ostudzonej bezie. Dodaj syrop karmelowy i ulubione owoce.
    Umieść krem na ostudzonej bezie. Dodaj syrop karmelowy i ulubione owoce.
  6. Gotowe!
    Gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×