PrzepisBezglutenowe babeczki bananowe z masłem orzechowym

Bezglutenowe babeczki bananowe z masłem orzechowym

Bezglutenowe babeczki bananowe z masłem orzechowym
Pyszności
05.06.2020 17:04, aktualizacja: 09.06.2020 17:09

Bezglutenowe babeczki bananowe musiały znaleźć się na naszej stronie. Postanowiliśmy połączyć je z czekoladą i orzechami pekan, uzyskując genialne wyniki ❤️

W przygotowaniu pysznych babeczek pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. banany
  2. 1/2 szkl. masło orzechowe
  3. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  4. 2 szt. jajka
  5. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  6. 1 szczypta sól
  7. 2 łyżki miód
  8. 1/2 szkl. dropsy czekoladowe
  9. orzechy włoskie i pekan

Sposób przygotowania:

1. Połącz w blenderze: banany, jajka, ekstrakt waniliowy, sodę oczyszczoną, sól...

Obraz

2. ...miód i masło orzechowe.

Obraz

3. Gotową mieszankę przelej do formy na muffiny. Posyp dropsami czekoladowymi i posiekanymi orzechami. Piecz je przez 12 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także