in ,

Zdrowa przekąska, która jest bogatym źródłem białka. Idealna dla osób, które dbają o swoje zdrowie

Zawsze myślałam, że zdrowe odżywianie oznacza zrezygnowanie ze wszystkich przekąsek i słodyczy, które przecież tak bardzo kochamy… Brzmi przerażająco, prawda?

Na szczęście wcale nie musi tak być. Sama nazwa „zdrowe odżywianie” wskazuje na to, że mamy odżywiać się ZDROWO, a zdrowe jedzenie może być przecież smaczne.

W tym artykule znajdziesz przepis na pyszną przekąskę, która jest zdrowa, a dodatkowo to bomba białkowa oraz energetyczna, a jej smak… coś pięknego!

Dokładna instrukcja znajduje się poniżej.

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż masło orzechowe, płatki owsiane, miód, siemię lniane i 60 g startej czekolady. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Przykryj miskę folią aluminiową i włóż ją do lodówki na 30 minut.
    Przykryj miskę folią aluminiową i włóż ją do lodówki na 30 minut.
  3. Po 30 minutach wyjmij miskę z lodówki. Z przygotowanej masy ulep kulki o średnicy ok. 2,5 cm. Zanim zaczniesz lepić kulki, możesz posmarować ręce cienką warstwą masła lub oleju, ponieważ masa nie będzie wtedy kleiła się do twoich rąk.
    Po 30 minutach wyjmij miskę z lodówki. Z przygotowanej masy ulep kulki o średnicy ok. 2,5 cm. Zanim zaczniesz lepić kulki, możesz posmarować ręce cienką warstwą masła lub oleju, ponieważ masa nie będzie wtedy kleiła się do twoich rąk.
  4. Na stole rozsyp pozostałą ilość startej czekolady oraz migdały w płatkach i przeturlaj w nich ulepione kulki tak, aby były pokryte z zewnątrz czekoladą oraz migdałami.
    Na stole rozsyp pozostałą ilość startej czekolady oraz migdały w płatkach i przeturlaj w nich ulepione kulki tak, aby były pokryte z zewnątrz czekoladą oraz migdałami.
  5. Gotową przekąskę przełóż na talerz. Smacznego!