Brat bliźniak Big Mac’a

Co powiecie na Big Mac’a w domowym wydaniu? Jeśli jesteście ciekawi efektu, koniecznie zapoznajcie się z tym artykułem do końca ??



Składniki:
PorcjeSos
- 1/2 szkl. majonez
- 1 łyżeczka cukier
- 2 łyżki vinegret
- 1 łyżeczka suszona cebula
- 1 łyżeczka ogórek starty
- 1/2 łyżeczki sól
- 1,5 łyżeczki ketchup
- 1 łyżeczka ocet biały
Pozostałe składniki
- 400 g wołowina mielona
- 2 szt. bułki do burgerów
- 4 plastry ser
- 2 garści sałata lodowa posiekana
- 1/4 szkl. cebula posiekana
- 1 szt. ogórek konserwowy


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu. W tym celu połącz ze sobą: majonez, cukier, vinegret oraz suszoną cebulę.
- Jako kolejne składniki dodaj: startego ogórka, sól, ketchup i ocet biały. Dokładnie wymieszaj.
- Z mięsa wołowego stwórz dwa burgery tej samej wielkości. Następnie przygotuj na patelni.
- Włóż bułki do opiekacza.
- Kiedy bułki będą już gotowe, zacznij składać burgera. W tym celu na spodzie bułki ułóż 2 plastry sera, trochę sosu, garść sałaty lodowej i krążek mięsa.
- Następnie posyp posiekaną cebulą i ułóż drugą część bułki. Ponownie rozprowadź sos i sałatę. Dodaj plastry ogórka konserwowego i drugi kawałek mięsa.
- I znowu dodaj cebulę i na wierzchu ułóż kawałek bułki. I to wszystko!
Komentarze