Brownie a’la snickers

Dziś mamy coś specjalnego dla wszystkich maluchów. Brownie a’la snickers stanie się ich ulubioną przekąską. A wszystko to za sprawą połączenia czekolady, karmelu i orzechów pekan.



Zobacz także: Owocowe pancakes
Składniki:
PorcjeBrownie
- 3 szt. jajka
- 150 g mąka
- 1 szczypta sól
- 350 g czekolada gorzka
- 220 g masło
- 200 g cukier biały
Pozostałe składniki
- 3/4 szkl. karmel domowej roboty
- 200 g gorzka czekolada
- 100 g śmietanka 30%
- 3/4 szkl. orzechy pekan posiekane


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpoczynamy od przygotowania brownie. W tym celu połącz na palniku masło i gorzką czekoladę. Kiedy już powstanie gładka mieszanka, odstaw na bok.
- Przy pomocy miksera połącz jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mieszankę z garnka. Odstaw mikser.
- Przy pomocy mieszadełka dodaj do miski sól i mąkę (w małych porcjach).
- Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść domowej roboty karmel. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorzką czekoladę i śmietankę.
- Rozprowadź polewę na ostudzonym spodzie i posyp posiekanymi orzechami pekan. Smacznego!
Komentarze