Bułeczki drożdżowe zapiekane z serem

Tym razem przychodzimy do Was z genialnym przepisem na pyszne bułki drożdżowe. Są po prostu idealne! ❤️

Bułeczki drożdżowe zapiekane z serem24
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bułeczki drożdżowe zapiekane z serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę, drożdże, mleko, roztopione masło, cukier oraz sól. Dokładnie wymieszaj i zagnieć na ciasto.
    W misce połącz ze sobą mąkę, drożdże, mleko, roztopione masło, cukier oraz sól.  Dokładnie wymieszaj i zagnieć na ciasto.
  2. Mieszankę przełóż do miski posmarowanej olejem i przykryj ściereczką. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
    Mieszankę przełóż do miski posmarowanej olejem i przykryj ściereczką. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
  3. Z powstałego ciasta uformuj małe kulki (jak na zdjęciu poniżej) i ułóż je w blaszce do pieczenia.
    Z powstałego ciasta uformuj małe kulki (jak na zdjęciu poniżej) i ułóż je w blaszce do pieczenia.
  4. Pomiędzy kawałkami cista ułóż kawałki żółtego sera. Posyp czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Pomiędzy kawałkami cista ułóż kawałki żółtego sera. Posyp czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×