Bułeczki drożdżowe zapiekane z serem

Tym razem przychodzimy do Was z genialnym przepisem na pyszne bułki drożdżowe. Są po prostu idealne! ❤️
Składniki:
Porcje- 250 g mąka
- 1 łyżka drożdże instant
- 1/2 szkl. mleko
- 30 g masło roztopione
- 20 g cukier
- 1 szczypta sól
- 6 plastrów ser żółty
- 1,5 łyżki czosnek granulowany
- 1,5 łyżki zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą mąkę, drożdże, mleko, roztopione masło, cukier oraz sól. Dokładnie wymieszaj i zagnieć na ciasto.
- Mieszankę przełóż do miski posmarowanej olejem i przykryj ściereczką. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
- Z powstałego ciasta uformuj małe kulki (jak na zdjęciu poniżej) i ułóż je w blaszce do pieczenia.
- Pomiędzy kawałkami cista ułóż kawałki żółtego sera. Posyp czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze