in ,

Ciastka jeżyki – słodkości, których nie możesz przegapić

Ciastka jeżyki to nasza ulubiona kombinacja, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś Ty również dołączysz do naszego grona, a wszystko to za sprawą prostego i smacznego przepisu.

Dzięki niemu przygotujesz kultowe ciasteczka w zaciszu własnego domu!

Zobacz także: Pysznościowa karpatka domowej roboty

Ciastka jeżyki - słodkości, których nie możesz przegapić
Ciastka jeżyki - słodkości, których nie możesz przegapić
24
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia oraz masło.
    W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia oraz masło.
  2. Z powstałej mieszanki uformuj ciasto i owiń je folią spożywczą. Następnie wstaw do lodówki na 30 minut.
    Z powstałej mieszanki uformuj ciasto i owiń je folią spożywczą. Następnie wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Po pół godziny rozwałkuj ciasto i wytnij kółka. Umieść je na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Po pół godziny rozwałkuj ciasto i wytnij kółka. Umieść je na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie połącz bakalie z roztopioną czekoladą.
    W międzyczasie połącz bakalie z roztopioną czekoladą.
  5. Powstałą mieszankę umieść na ostudzonych ciastkach. Wstaw do lodówki na 20-25 minut.
    Powstałą mieszankę umieść na ostudzonych ciastkach. Wstaw do lodówki na 20-25 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!