Ciasto jogurtowe z borówkami

Ciasto jogurtowe z borówkami to szybki i sprawdzony pomysł na udany wypiek na każdą okazję. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Zobacz także: Ciasto z mandarynkami i galaretką
Składniki:
Porcje- 370 g jogurt naturalny
- 1 3/4 szkl. mąka
- 2 szt. jajka
- 2 opakowania borówki
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/2 szkl. cukier
- 40 g masło roztopione
- lukier do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W dużej misce połącz jajka i cukier.
- Jako kolejne składniki dodaj roztopione masło i jogurt naturalny.
- Na koniec dodaj proszek do pieczenia i mąkę.
- Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż borówki. Wstaw ciasto do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe ciasto udekoruj lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze