ciasto szpinakowo-truskawkowe
Kategorie PrzepisySłodkości

Ciasto szpinakowo-truskawkowe

Ciasto szpinakowo-truskawkowe to genialna kombinacja smaków, której nie sposób odmówić. Co więcej, deser pięknie się prezentuje. Po prostu nie można oderwać od niego wzroku ❤️

W przygotowaniu ciasta szpinakowego i musu truskawkowego pomógł nam blender marki Philips.

Zobacz także: Mus malinowy w formie deseru na zimno

Ciasto szpinakowo-truskawkowe9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto szpinakowo-truskawkowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biszkopt szpinakowy
Warstwa truskawkowa

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiksuj ze sobą olej i świeży szpinak.
    W blenderze zmiksuj ze sobą olej i świeży szpinak.
  2. W dużej misce ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i żółtka.
    W dużej misce ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i żółtka.
  3. Jako kolejny element dodaj mieszankę z blendera. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia. Przełóż mieszankę do formy i piecz przez 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Jako kolejny element dodaj mieszankę z blendera. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia. Przełóż mieszankę do formy i piecz przez 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj mus truskawkowy. W tym celu połącz na palniku truskawki, sok z cytryny i cukier.
    W międzyczasie przygotuj mus truskawkowy. W tym celu połącz na palniku truskawki, sok z cytryny i cukier.
  5. Podgrzaną mieszankę przygotuj w blenderze. Następnie połącz z galaretką truskawkową i dokładnie wymieszaj.
    Podgrzaną mieszankę przygotuj w blenderze. Następnie połącz z galaretką truskawkową i dokładnie wymieszaj.
  6. Odetnij wierzch z upieczonego i przestudzonego biszkopta i włóż ciasto ponownie do formy do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź mus truskawkowy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
    Odetnij wierzch z upieczonego i przestudzonego biszkopta i włóż ciasto ponownie do formy do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź mus truskawkowy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  7. Udekoruj gotowe ciasto truskawkami i gotowe!
    Udekoruj gotowe ciasto truskawkami i gotowe!
Ciasto szpinakowo-truskawkowe

Dzisiejsze ciasto stało się hitem w naszych domach ❤️ Okazało się, że szpinak doskonale pasuje do truskawek 😉🍓PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/295861

Opublikowany przez Słodkości Wtorek, 21 kwietnia 2020
295861