×

Ciasto szpinakowo-truskawkowe

Ciasto szpinakowo-truskawkowe to genialna kombinacja smaków, której nie sposób odmówić. Co więcej, deser pięknie się prezentuje. Po prostu nie można oderwać od niego wzroku ❤️

W przygotowaniu ciasta szpinakowego i musu truskawkowego pomógł nam blender marki Philips.

Zobacz także: Mus malinowy w formie deseru na zimno

Ciasto szpinakowo-truskawkowe9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto szpinakowo-truskawkowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biszkopt szpinakowy
Warstwa truskawkowa

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiksuj ze sobą olej i świeży szpinak.
    W blenderze zmiksuj ze sobą olej i świeży szpinak.
  2. W dużej misce ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i żółtka.
    W dużej misce ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i żółtka.
  3. Jako kolejny element dodaj mieszankę z blendera. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia. Przełóż mieszankę do formy i piecz przez 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Jako kolejny element dodaj mieszankę z blendera. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia. Przełóż mieszankę do formy i piecz przez 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj mus truskawkowy. W tym celu połącz na palniku truskawki, sok z cytryny i cukier.
    W międzyczasie przygotuj mus truskawkowy. W tym celu połącz na palniku truskawki, sok z cytryny i cukier.
  5. Podgrzaną mieszankę przygotuj w blenderze. Następnie połącz z galaretką truskawkową i dokładnie wymieszaj.
    Podgrzaną mieszankę przygotuj w blenderze. Następnie połącz z galaretką truskawkową i dokładnie wymieszaj.
  6. Odetnij wierzch z upieczonego i przestudzonego biszkopta i włóż ciasto ponownie do formy do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź mus truskawkowy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
    Odetnij wierzch z upieczonego i przestudzonego biszkopta i włóż ciasto ponownie do formy do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź mus truskawkowy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  7. Udekoruj gotowe ciasto truskawkami i gotowe!
    Udekoruj gotowe ciasto truskawkami i gotowe!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

ciasto truskawkowe na waflu

Ciasto truskawkowe na waflu

Ciasto truskawkowe na waflu to idealny pomysł na wakacyjny deser. Kiedy je serwujemy, nasi goście zawsze proszą o dokładkę. Co więcej, jego przygotowanie jest mega proste. Czego chcieć więcej? Zobacz także: Ciasto pianka z truskawkami

czekoladowo-malinowa zebra

Czekoladowo-malinowa zebra – ciasto na każdą okazję

Czekoladowo-malinowa zebra to sprawdzony pomysł na pyszny deser dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Zobacz także: Pieczone jabłka owinięte ciastem francuskim

Wielkanocne ciasto Króliczek 🐰

Tej Wielkanocny na naszych stołach będzie królował prawdziwy hit. Ciasto Króliczek, bo o nim mowa, zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Co więcej, jest mega proste w przygotowaniu 😍 Zobacz także: Przepis na idealną sałatkę jarzynową  

ciasto jajko sadzone

Ciasto jajko sadzone

Ciasto jajko sadzone zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Do tego jest mega proste w przygotowaniu. To po prostu idealny deser na Wielkanoc! Nasze ciasto upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Leśny mech w wielkanocnym wydaniu

mega puszyste ciasto z kiwi

Mega puszyste ciasto z kiwi

Mega puszyste ciasto z kiwi prosto z blendera to gotowa receptura na idealny deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać! Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy blendera wysokoobrotowego marki Philips. Zobacz także: Tiramisu w nowej odsłonie

ciasto czarno-biała kostka

Ciasto czarno-biała kostka

Ciasto czarno-biała kostka ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Nie dość, że świetnie smakuje, fajnie się prezentuje, to jeszcze jest mega proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej? 😉 Zobacz także: Ciasto migdałowe

zamknij