Ciasto w kratkę z pysznym kremem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie niezwykłego ciasta w kratkę z pysznym kremem.
Składniki:
Porcje kawałków- 2 szt. biszkopt jasny
- 2 szt. biszkopt kakaowy
- 1 szklanka masło miękkie
- 2 1/2 szklanki cukier puder
- 3/4 szklanki kakao
- 1/4 szklanki śmietanka 30%
- 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
- szczypta sól
Sposób przygotowania:
- Z każdego biszkoptu wytnij 2 pierścienie - jeden większy, drugi mniejszy oraz 1 okrąg. Następnie ułóż pierścienie i okręgi tak, jak na zdjęciu poniżej. W ten sposób powstaną 4 biszkopty.
- Za pomocą miksera ubij ze sobą masło, cukier puder i kakao. Następnie dodaj śmietankę 30%, ekstrakt waniliowy i sól. Kiedy konsystencja będzie kremowa, wyłącz mikser.
- Nasmaruj biszkopt przygotowanym kremem, a następnie przekładaj kolejnymi biszkoptami. Każdy z nich musi być nasmarowany kremem. Na końcu wierzch ciasta oraz jego boki również nasmaruj kremem.
- I gotowe.
Komentarze