Ciasto w kratkę z pysznym kremem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie niezwykłego ciasta w kratkę z pysznym kremem.

Ciasto w kratkę z pysznym kremem8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto w kratkę z pysznym kremem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje kawałków

Sposób przygotowania:

  1. Z każdego biszkoptu wytnij 2 pierścienie - jeden większy, drugi mniejszy oraz 1 okrąg. Następnie ułóż pierścienie i okręgi tak, jak na zdjęciu poniżej. W ten sposób powstaną 4 biszkopty.
    Z każdego biszkoptu wytnij 2 pierścienie - jeden większy, drugi mniejszy oraz 1 okrąg. Następnie ułóż pierścienie i okręgi tak, jak na zdjęciu poniżej. W ten sposób powstaną 4 biszkopty.
  2. Za pomocą miksera ubij ze sobą masło, cukier puder i kakao. Następnie dodaj śmietankę 30%, ekstrakt waniliowy i sól. Kiedy konsystencja będzie kremowa, wyłącz mikser.
    Za pomocą miksera ubij ze sobą masło, cukier puder i kakao. Następnie dodaj śmietankę 30%, ekstrakt waniliowy i sól. Kiedy konsystencja będzie kremowa, wyłącz mikser.
  3. Nasmaruj biszkopt przygotowanym kremem, a następnie przekładaj kolejnymi biszkoptami. Każdy z nich musi być nasmarowany kremem. Na końcu wierzch ciasta oraz jego boki również nasmaruj kremem.
    Nasmaruj biszkopt przygotowanym kremem, a następnie przekładaj kolejnymi biszkoptami. Każdy z nich musi być nasmarowany kremem. Na końcu wierzch ciasta oraz jego boki również nasmaruj kremem.
  4. I gotowe.
    I gotowe.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×