PrzepisCiasto z kruszonką i morelami

Ciasto z kruszonką i morelami

Ciasto z kruszonką i morelami
Pyszności
29.01.2020 12:00, aktualizacja: 30.01.2020 14:46

Ciasto z kruszonką i morelami to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że wypiek ten nie jest skomplikowany, to jeszcze świetnie smakuje. Po prostu WOW!

Składniki:

  1. 300 g mąka
  2. 1 szt. żółtko
  3. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  4. 8 g cukier wanilinowy
  5. 3-4 łyżki wiórki kokosowe
  6. 150 g masło z lodówki
  7. 120 g cukier
  8. 10 szt. morele

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od połączenia: mąki, cukru, proszku do pieczenia i cukru wanilinowego.

Obraz

2. Po chwili dodaj żółtko i masło prosto z lodówki. Połącz wszystkie składniki, tak aby otrzymać sypką mieszankę.

Obraz

3. Z części mieszanki zrób spód i wstaw go do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Na podpieczonym spodzie rozsyp wiórki kokosowe. Następnie ułóż połówki moreli...

Obraz

5. ...i dodaj kruszonkę. Ponownie wstaw blachę do piekarnika, tym razem na 40 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także