Wirtualna Polska

Ciasto z mandarynkami i galaretką

ciasto z mandarynkami

Ciasto z mandarynkami i galaretką to nasza najnowsza miłość. Po prostu nie sposób mu odmówić, o czym zresztą przekonasz się sama już za moment. Po prostu palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu spodu tego pysznego deseru na zimno pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips. Średnica naszej formy ma 20 cm.

Zobacz także: Mini serniczki na zimno z mango

Ciasto z mandarynkami i galaretką8-9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto z mandarynkami i galaretką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblednuj herbatniki wraz z roztopionym masłem. Z uzyskanej mieszanki zrób spód.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblednuj herbatniki wraz z roztopionym masłem. Z uzyskanej mieszanki zrób spód.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Umieść mandarynki w formie do pieczenia, jak na zdjęciu poniżej. Po czym wstaw blaszkę na chwilę do lodówki.
    Umieść mandarynki w formie do pieczenia, jak na zdjęciu poniżej. Po czym wstaw blaszkę na chwilę do lodówki.
  3. W międzyczasie przygotuj mieszankę ze śmietanki, cukru pudru i jogurtu naturalnego.
    W międzyczasie przygotuj mieszankę ze śmietanki, cukru pudru i jogurtu naturalnego.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Nie zapomnij dodać również soku z cytryny i galaretki krystalicznej. Mieszankę przelej do formy i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
    Nie zapomnij dodać również soku z cytryny i galaretki krystalicznej. Mieszankę przelej do formy i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
  5. Na wierzchu stwórz różyczkę z mandarynek w syropie. Zalej całość gęstniejącą galaretką brzoskwiniową. Ostatni raz wstaw formę do lodówki, by galaretka mogła stężeć.
    Na wierzchu stwórz różyczkę z mandarynek w syropie. Zalej całość gęstniejącą galaretką brzoskwiniową. Ostatni raz wstaw formę do lodówki, by galaretka mogła stężeć.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×