Dyniowe brownie na Halloween

Dyniowe brownie to gotowy przepis na idealną przekąskę na słodko, którą możesz zaserwować swoim bliskim podczas imprezy halloweenowej. Nie wierzysz? Zapoznaj się z całym przepisem i efektem końcowym. To będzie prawdziwy hit!



Zobacz także: Przepyszne muffinki z jabłkami i czekoladą
Składniki:
PorcjeWarstwa kakaowa
- 1/2 szkl. kakao
- 1/2 szkl. mąka
- 1/2 szkl. olej
- 1 szczypta sól
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 2 szt. jajka
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 1/4 szkl. cukier
Warstwa pomarańczowa
- 600 g serek śmietankowy
- 1 szkl. puree dyniowe
- 1/4 szkl. cukier
- 1/2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
- 1 szt. jajko
- pomarańczowy barwnik spożywczy optymalnie


Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia.
- W drugiej misce wymieszaj produkty mokre: olej, jajka i ekstrakt waniliowy.
- Połącz w jedno zawartość obu misek. Mieszankę przenieś do formy do pieczenia. Zachowaj łyżkę na później.
- Czas na drugą warstwę. Tym razem zmiksuj: serek śmietankowy, cukier, jajko, puree dyniowe i ekstrakt waniliowy. Aby podkręcić pomarańczowy kolor, możesz dodać kilka kropel barwnika spożywczego.
- Na ciemną warstwę przelej drugą mieszankę.
- Wykorzystaj wcześniej zachowany miks z kakao i podziel go na mniejsze kawałki. Następnie rozprowadź w formie przy pomocy widelca. Ciasto wstaw na 35 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza)
- Smacznego!
Komentarze