Wirtualna Polska

Dyniowe brownie na Halloween

dyniowe brownie na halloween

Dyniowe brownie to gotowy przepis na idealną przekąskę na słodko, którą możesz zaserwować swoim bliskim podczas imprezy halloweenowej. Nie wierzysz? Zapoznaj się z całym przepisem i efektem końcowym. To będzie prawdziwy hit!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Przepyszne muffinki z jabłkami i czekoladą

Dyniowe brownie na Halloween 9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Dyniowe brownie na Halloween
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warstwa kakaowa
Warstwa pomarańczowa
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia.
    W misce połącz ze sobą: mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W drugiej misce wymieszaj produkty mokre: olej, jajka i ekstrakt waniliowy.
    W drugiej misce wymieszaj produkty mokre: olej, jajka i ekstrakt waniliowy.
  3. Połącz w jedno zawartość obu misek. Mieszankę przenieś do formy do pieczenia. Zachowaj łyżkę na później.
    Połącz w jedno zawartość obu misek. Mieszankę przenieś do formy do pieczenia. Zachowaj łyżkę na później.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Czas na drugą warstwę. Tym razem zmiksuj: serek śmietankowy, cukier, jajko, puree dyniowe i ekstrakt waniliowy. Aby podkręcić pomarańczowy kolor, możesz dodać kilka kropel barwnika spożywczego.
    Czas na drugą warstwę. Tym razem zmiksuj: serek śmietankowy, cukier, jajko, puree dyniowe i ekstrakt waniliowy. Aby podkręcić pomarańczowy kolor, możesz dodać kilka kropel barwnika spożywczego.
  5. Na ciemną warstwę przelej drugą mieszankę.
    Na ciemną warstwę przelej drugą mieszankę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Wykorzystaj wcześniej zachowany miks z kakao i podziel go na mniejsze kawałki. Następnie rozprowadź w formie przy pomocy widelca. Ciasto wstaw na 35 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza)
    Wykorzystaj wcześniej zachowany miks z kakao i podziel go na mniejsze kawałki. Następnie rozprowadź w formie przy pomocy widelca. Ciasto wstaw na 35 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza)
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×