Indykowe miseczki z pieczarkami

Co powiecie na połączenie indyka i pieczarek? My jesteśmy na tak, a Wy? ?



Składniki:
PorcjeMięso
- 700 g mięso z indyka mielone
- 1 szt. cebula starta na tarce
- 1 łyżka papryka słodka
- 1/2 łyżeczki papryka ostra
- 2 łyżeczki oregano
- 1 łyżka pieprz
- 1 łyżka sól
- 2 ząbki czosnek
Farsz z pieczarkami


Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą mięso z indyka, cebulę, paprykę słodką i ostrą, oregano, pieprz, sól i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki uformuj miseczki. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie na patelni podsmaż razem pieczarki, cebulę, pieprz, sól, kolendrę, natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
- Indykowe miseczki wypełnij pieczarkowym farszem. Posyp parmezanem.
- Smacznego!
Komentarze