PrzepisDania główneIndykowe miseczki z pieczarkami

Indykowe miseczki z pieczarkami

Indykowe miseczki z pieczarkami
Pyszności
10.09.2018 17:00, aktualizacja: 09.09.2020 10:39

Co powiecie na połączenie indyka i pieczarek? My jesteśmy na tak, a Wy? ?

Składniki:

Farsz z pieczarkami

  1. 1 szczypta pieprz
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta kolendra
  4. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  5. parmezan do smaku
  6. 300 g pieczarki
  7. 1 szt. cebula pokrojona w piórka

Mięso

  1. 700 g mięso z indyka mielone
  2. 1 szt. cebula starta na tarce
  3. 1 łyżka papryka słodka
  4. 1/2 łyżeczki papryka ostra
  5. 2 łyżeczki oregano
  6. 1 łyżka pieprz
  7. 1 łyżka sól
  8. 2 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mięso z indyka, cebulę, paprykę słodką i ostrą, oregano, pieprz, sól i czosnek. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki uformuj miseczki. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie na patelni podsmaż razem pieczarki, cebulę, pieprz, sól, kolendrę, natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Indykowe miseczki wypełnij pieczarkowym farszem. Posyp parmezanem.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także