Jabłkowe trójkąty

Dziś w naszej kuchni królują jabłka. Tym razem postanowiliśmy połącz je z ciastem francuskim i przygotować pyszne ciasteczka. Tego nie można przegapić.

Jabłkowe trójkąty6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jabłkowe trójkąty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą jabłka, cukier wanilinowy i cynamon.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą jabłka, cukier wanilinowy i cynamon.
  2. Podziel ciasto na kilka kwadratów. Następnie za pomocą noża wydziel delikatnie dwa trójkąty, tak aby ciasto nie zostało podzielone na mniejsze kawałki. W jednym z kwadratów zrób dodatkowe paski (tak jak na zdjęciu poniżej).
    Podziel ciasto na kilka kwadratów. Następnie za pomocą noża wydziel delikatnie dwa trójkąty, tak aby ciasto nie zostało podzielone na mniejsze kawałki. W jednym z kwadratów zrób dodatkowe paski (tak jak na zdjęciu poniżej).
  3. Nałóż jabłkowy farsz i posmaruj brzegi roztrzepanym jajkiem.
    Nałóż jabłkowy farsz i posmaruj brzegi roztrzepanym jajkiem.
  4. Brzegi ciastek dociśnij przy pomocy widelca. Nałóż na nie roztrzepane jajko.
    Brzegi ciastek dociśnij przy pomocy widelca. Nałóż na nie roztrzepane jajko.
  5. Posyp ciastka cukrem, a następnie piecz je w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez 15 minut.
    Posyp ciastka cukrem, a następnie piecz je w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez 15 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×