Wirtualna Polska

Klasyczna carbonara

klasyczna carbonara

Już jutro Dzień Carbonary. Z tej okazji przygotowaliśmy kultową potrawę w klasycznym wydaniu. Kiedy ją robimy w ten sposób, znika z talerzy w mgnieniu oka 👍

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Do przygotowania genialnej carbonary wykorzystaliśmy makaron spaghetti marki Barilla.

Zobacz także: Makaron penne z czerwonym pesto i kurczakiem

Klasyczna carbonara4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Klasyczna carbonara
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Potnij podgardle wieprzowe na mniejsze kawałki. Następnie zetrzyj na tarce żółty ser.
    Potnij podgardle wieprzowe na mniejsze kawałki. Następnie zetrzyj na tarce żółty ser.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Gotuj makaron w osolonej wodzie przez 9 minut.
    Gotuj makaron w osolonej wodzie przez 9 minut.
  3. W międzyczasie podsmaż na patelni wcześniej pokrojone mięso.
    W międzyczasie podsmaż na patelni wcześniej pokrojone mięso.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W osobnej misce połącz: żółtka, pieprz i ser. Dokładnie wymieszaj.
    W osobnej misce połącz: żółtka, pieprz i ser. Dokładnie wymieszaj.
  5. Po czym dodaj do miseczki chochlę wody z ugotowanego makaronu. Ponownie wymieszaj.
    Po czym dodaj do miseczki chochlę wody z ugotowanego makaronu. Ponownie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Na patelnię z podsmażonym mięsem dodaj ugotowany makaron.
    Na patelnię z podsmażonym mięsem dodaj ugotowany makaron.
  7. Na koniec dodaj jajeczną mieszankę i dokładnie wymieszaj.
    Na koniec dodaj jajeczną mieszankę i dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Gotowe danie udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!
    Gotowe danie udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×