in , ,

Kotlety warzywne – idealne na każdą okazję

Przygotowanie przepisu na pyszne kotlety warzywne sprawiło nam ogromną frajdę. A efekt końcowy to po prostu niebo w gębie!

Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu
Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu

Za oknem prawdziwa sauna, dlatego przychodzę z pomysłe...

Dlatego takiej kombinacji po prostu nie da się powiedzieć „nie”.

Zobacz także:Jajeczne kotleciki

Kotlety warzywne
Kotlety warzywne
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Panierka

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od zblendowania płatków kukurydzianych.
    Cały proces rozpocznij od zblendowania płatków kukurydzianych.
  2. Następnie przygotuj drugą część panierki, łącząc mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie przygotuj drugą część panierki, łącząc mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.
  3. W garnku połącz ze sobą ugotowaną mieszankę warzyw, kminek mielony, garam masala, pieprz cayenne, pastę curry oraz sól. Dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.
    W garnku połącz ze sobą ugotowaną mieszankę warzyw, kminek mielony, garam masala, pieprz cayenne, pastę curry oraz sól. Dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.
  4. Obtocz każdy element w dwufazowej panierce, po czym smaż na głębokim oleju.
    Obtocz każdy element w dwufazowej panierce, po czym smaż na głębokim oleju.
  5. Podawaj na ciepło. Smacznego!
    Podawaj na ciepło. Smacznego!