Przygotowanie przepisu na pyszne kotlety warzywne sprawiło nam ogromną frajdę. A efekt końcowy to po prostu niebo w gębie!
Dlatego takiej kombinacji po prostu nie da się powiedzieć „nie”.
Zobacz także:Jajeczne kotleciki
Składniki:
Porcje- 450 g mieszanka warzyw ugotowane
- 1 łyżeczka kminek mielony
- 1 łyżeczka garam masala
- 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
- 1 łyżeczka pasta curry
- 1 łyżeczka sól
Panierka
- 2 szkl. płatki kukurydziane
- 3 łyżki mąka kukurydziana
- 3 łyżki mąka pszenna
- 1/2 szkl. woda
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od zblendowania płatków kukurydzianych.
- Następnie przygotuj drugą część panierki, łącząc mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.
- W garnku połącz ze sobą ugotowaną mieszankę warzyw, kminek mielony, garam masala, pieprz cayenne, pastę curry oraz sól. Dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.
- Obtocz każdy element w dwufazowej panierce, po czym smaż na głębokim oleju.
- Podawaj na ciepło. Smacznego!
Kotlety warzywneJeśli macie już dość standardowych kotletów z mięsa, zaszalejcie z warzywną opcją w barwnej kolorystyce 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/252168
Posted by Pyszności on Sunday, April 14, 2019