Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym

Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym to genialna kombinacja, której nie możesz odmówić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Zobacz także: Serowa kopuła na zimno z łososiem i ogórkiem
Składniki:
Porcje- 1 pęczek cebula dymka
- 1 pęczek koperek
- 500 g filet z łososia
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 szt. cytryna sok
- 250 g śmietana 18%
- 1 łyżka chrzan tarty
Sposób przygotowania:
- Potnij cebulkę dymkę i koperek na mniejsze części.
- Następnie połącz ze sobą śmietanę i tarty chrzan.
- Umieść łososia w formie do pieczenia. Posyp rybę solą i pieprzem, nie zapomnij również o soku z cytryny. Teraz polej każdy element wcześniej przygotowaną mieszanką i posyp cebulką oraz koperkiem.
- Tak przygotowaną rybę wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!
Komentarze