Makaron spaghetti z przegrzebkami

Makaron spaghetti z przegrzebkami i sosem basilico to gotowa receptura na udany obiad dla całej rodziny. Kiedy go przygotowujemy, znika z talerzy w mgnieniu oka!

Do przygotowania pysznego obiadu wykorzystaliśmy makaron spaghetti i sos basilico marki Barilla.

Zobacz także: Makaron penne z czerwonym pesto i kurczakiem

Makaron spaghetti z przegrzebkami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaron spaghetti z przegrzebkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Panierka
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania panierki do przegrzebków. W tym celu połącz w misce: bułkę tartą, parmezan, skórkę z cytryny oraz stopione masło. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania panierki do przegrzebków. W tym celu połącz w misce: bułkę tartą, parmezan, skórkę z cytryny oraz stopione masło. Dokładnie wymieszaj.
  2. Teraz ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Teraz ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. W międzyczasie ułóż przegrzebki w formie do pieczenia, po czym dopraw je do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na koniec ułóż panierkę na każdym elemencie, po czym wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    W międzyczasie ułóż przegrzebki w formie do pieczenia, po czym dopraw je do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na koniec ułóż panierkę na każdym elemencie, po czym wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Czas zająć się sosem. Na rozgrzanej patelni z oliwą umieść sos basilico.
    Czas zająć się sosem. Na rozgrzanej patelni z oliwą umieść sos basilico.
  5. Po kilku minutach dodaj na patelnię makaron, po czym dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
    Po kilku minutach dodaj na patelnię makaron, po czym dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  6. Gotowy makaron podawaj z przegrzebkami z panierką. Całość udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!
    Gotowy makaron podawaj z przegrzebkami z panierką. Całość udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×