Papryki faszerowane mozzarellą i kurczakiem

Jeśli lubisz paprykę i chciałbyś spróbować czegoś nowego, ten przepis jest dla Ciebie!

Papryki faszerowane mozzarellą i kurczakiem3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Papryki faszerowane mozzarellą i kurczakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje papryki

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą: mozzarellę, parmezan, pietruszkę, sos marinara, czosnek, nuggetsy, sól, pieprz, paprykę w proszku
    W misce wymieszaj ze sobą: mozzarellę, parmezan, pietruszkę, sos marinara, czosnek, nuggetsy, sól, pieprz, paprykę w proszku
  2. Tak przygotowanym farszem wypełnij przecięte na pół papryki ułożone w naczyniu żaroodpornym
    Tak przygotowanym farszem wypełnij przecięte na pół papryki ułożone w naczyniu żaroodpornym
  3. Następnie posyp papryki startym żółtym serem.
    Następnie posyp papryki startym żółtym serem.
  4. A do naczynia żaroodpornego wlej bulion warzywny.
    A do naczynia żaroodpornego wlej bulion warzywny.
  5. Całość zakryj folią aluminiową i włóż do piekarnika na 55 minut w temperaturze 205 stopni Celsjusza.
    Całość zakryj folią aluminiową i włóż do piekarnika na 55 minut w temperaturze 205 stopni Celsjusza.
  6. Gotowe!
    Gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×