Kategorie KolacjePrzepisy

Pizza na ziemniaczanym spodzie

Pizza na ziemniaczanym spodzie to nasza najnowsza kombinacja, w której zakochaliśmy się bez pamięci. Nie tylko świetnie smakuje, ale i ciekawie się prezentuje. Co więcej, jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Koniec z mąką w całej kuchni i lepiącymi palcami od ciasta drożdżowego.

W przygotowaniu oryginalnej przekąski pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Krewetki w sosie słodko-kwaśnym na makaronie z cukinii

Pizza na ziemniaczanym spodzie1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pizza na ziemniaczanym spodzie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy zoodlera przygotuj ziemniaki i cukinię.
    Przy pomocy zoodlera przygotuj ziemniaki i cukinię.
  2. Przełóż ziemniaki na patelnię i dolej wodę. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.
    Przełóż ziemniaki na patelnię i dolej wodę. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.
  3. W mniejszej misce połącz jajka, śmietanę, suszony czosnek i rozmaryn. Wymieszaj przy pomocy widelca.
    W mniejszej misce połącz jajka, śmietanę, suszony czosnek i rozmaryn. Wymieszaj przy pomocy widelca.
  4. Przelej mieszankę na patelnię. Następnie dodaj kukurydzę, cukinię, sól, pieprz oraz ser. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przelej mieszankę na patelnię. Następnie dodaj kukurydzę, cukinię, sól, pieprz oraz ser. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. I pyszna przekąska jest już gotowa!
    I pyszna przekąska jest już gotowa!
Pizza na ziemniaczanym spodzie

Jeśli przejadła Wam się standardowa pizza, mamy zupełnie nową propozycję z zakręconymi ziemniakami w roli głównej 👌PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/285897

Publiée par Pyszności sur Jeudi 2 janvier 2020