Chrupiąca przekąska z cukinii, mozzarelli i parmezanu

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie chrupiącej przekąski z cukinii, mozzarelli i parmezanu.



Składniki:
Porcje porcje- 3 szt. cukinia pokrojona w plastry
- 200 g mozzarella pokrojona w kawałki
- wykałaczki
- 1 szklanka mąka
- 2 szt. jajka rozbite i rozmieszane
- 1 szklanka parmezan starty
- 1 szklanka bułka tarta
- olej
Sposób przygotowania:
- 2 plastry cukinii złóż w formie krzyżyka. Na środku ułóż po kawałku mozzarelli, a następnie zawiń boki do środka. Każdy kawałek przebij wykałaczką.
- Kawałki obtocz najpierw w mące, potem w jajku, w startym parmezanie, a na koniec w bułce tartej.
- Rozgrzej olej w garnku, a następnie włóż do niej kawałki cukinii w panierce. Smaż tak długo, aż z obydwu stron będą miały złocisto-brązowy kolor.
- Przełóż przekąskę na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu. Następnie przełóż na talerz.
Komentarze