Chrupiąca przekąska z cukinii, mozzarelli i parmezanu

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie chrupiącej przekąski z cukinii, mozzarelli i parmezanu.

Chrupiąca przekąska z cukinii, mozzarelli i parmezanu4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chrupiąca przekąska z cukinii, mozzarelli i parmezanu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcje

Sposób przygotowania:

  1. 2 plastry cukinii złóż w formie krzyżyka. Na środku ułóż po kawałku mozzarelli, a następnie zawiń boki do środka. Każdy kawałek przebij wykałaczką.
    2 plastry cukinii złóż w formie krzyżyka. Na środku ułóż po kawałku mozzarelli, a następnie zawiń boki do środka. Każdy kawałek przebij wykałaczką.
  2. Kawałki obtocz najpierw w mące, potem w jajku, w startym parmezanie, a na koniec w bułce tartej.
    Kawałki obtocz najpierw w mące, potem w jajku, w startym parmezanie, a na koniec w bułce tartej.
  3. Rozgrzej olej w garnku, a następnie włóż do niej kawałki cukinii w panierce. Smaż tak długo, aż z obydwu stron będą miały złocisto-brązowy kolor.
    Rozgrzej olej w garnku, a następnie włóż do niej kawałki cukinii w panierce. Smaż tak długo, aż z obydwu stron będą miały złocisto-brązowy kolor.
  4. Przełóż przekąskę na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu. Następnie przełóż na talerz.
    Przełóż przekąskę na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu. Następnie przełóż na talerz.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×