Kategorie Przekąski

Pokrojone w plasterki ziemniaki włożyła do formy na babeczki. Brzmi dziwnie, ale poczekaj na efekt!

Początkowo może brzmieć to bardzo dziwnie – forma na muffiny i ziemniaki? Uwierz mi, też byłam w szoku, ale kiedy zobaczyłam efekt końcowy, wszystko stało się jasne.

Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, a jednocześnie szukasz ciekawych i oryginalnych przepisów, ten wpis powstał właśnie z myślą o Tobie. Już za chwilę poznasz recepturę na szybką, smaczną i efektowną przekąskę, którą pokocha cała Twoja rodzina. Zaczynamy!

 

Pokrojone w plasterki ziemniaki włożyła do formy na babeczki. Brzmi dziwnie, ale poczekaj na efekt!12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pokrojone w plasterki ziemniaki włożyła do formy na babeczki. Brzmi dziwnie, ale poczekaj na efekt!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i wysmaruj formę masłem.
    Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i wysmaruj formę masłem.
  2. Pokrojone w plastry ziemniaki wrzuć do miski, a następne dodaj roztopione masło, parmezan, liście tymianku, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj ze sobą powstałą marynatę i ziemniaki.
    Pokrojone w plastry ziemniaki wrzuć do miski, a następne dodaj roztopione masło, parmezan, liście tymianku, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj ze sobą powstałą marynatę i ziemniaki.
  3. Kiedy wszystkie plasterki będą już pokryte marynatą, zacznij formułować z nich małe stosy i włóż je do formy na muffiny. Posyp solą i pieprzem.
    Kiedy wszystkie plasterki będą już pokryte marynatą, zacznij formułować z nich małe stosy i włóż je do formy na muffiny. Posyp solą i pieprzem.
  4. Piecz ziemniaki przez 55-60 minut - do chwili kiedy krawędzie zrobią się złociste, a centralna część ziemniaków będzie miękka.
    Piecz ziemniaki przez 55-60 minut - do chwili kiedy krawędzie zrobią się złociste, a centralna część ziemniaków będzie miękka.
  5. Zostaw do wystygnięcia na 5 minut, po czym przełóż małe stosy na talerz i udekoruj je przy pomocy parmezanu i tymianku. I to wszystko! Film, w którym zobaczysz jak zrobić tę przekąskę krok po kroku, znajdziesz poniżej.
    Zostaw do wystygnięcia na 5 minut, po czym przełóż małe stosy na talerz i udekoruj je przy pomocy parmezanu i tymianku. I to wszystko! Film, w którym zobaczysz jak zrobić tę przekąskę krok po kroku, znajdziesz poniżej.
203978