in ,

Przepis na tartę czekoladową na ciasteczkowym spodzie

Tym razem mamy dla Was genialny przepis na tartę w czekoladowym wydaniu. Jej bazę stanowi ciasteczkowy spód, który świetnie do niej pasuje!

Zobacz także: Malinowa chmurka – idealne ciasto warstwowe

Przepis na tartę czekoladową na ciasteczkowym spodzie
Przepis na tartę czekoladową  na ciasteczkowym spodzie
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Spód

Sposób przygotowania:

  1. Rozkrusz ciastka oreo i połącz je z roztopionym masłem. Wstaw do piekarnika na 6 minut, temp. 180 stopni.
    Rozkrusz ciastka oreo i połącz je z roztopionym masłem. Wstaw do piekarnika na 6 minut, temp. 180 stopni.
  2. W garnku połącz ze sobą masło i śmietankę. Po czym zdejmij z palnika.
    W garnku połącz ze sobą masło i śmietankę. Po czym zdejmij z palnika.
  3. W misce połącz ze sobą mleczną i gorzką czekoladę. Następnie dodaj podgrzaną mieszankę. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą mleczną i gorzką czekoladę. Następnie dodaj podgrzaną mieszankę. Dokładnie wymieszaj.
  4. Powstałą masę czekoladową przelej na ostudzony spód. Następnie wstaw na 4 godziny do lodówki.
    Powstałą masę czekoladową przelej na ostudzony spód. Następnie wstaw na 4 godziny do lodówki.
  5. Smacznego!
    Smacznego!