Przepis na tartę czekoladową na ciasteczkowym spodzie

Tym razem mamy dla Was genialny przepis na tartę w czekoladowym wydaniu. Jej bazę stanowi ciasteczkowy spód, który świetnie do niej pasuje!
Zobacz także: Malinowa chmurka – idealne ciasto warstwowe
Składniki:
PorcjeSpód
- 24 szt. ciastka Oreo
- 85 g masło
Masa
- 170 g gorzka czekolada
- 170 g mleczna czekolada
- 250 ml śmietanka 30%
- 60 g masło
Sposób przygotowania:
- Rozkrusz ciastka oreo i połącz je z roztopionym masłem. Wstaw do piekarnika na 6 minut, temp. 180 stopni.
- W garnku połącz ze sobą masło i śmietankę. Po czym zdejmij z palnika.
- W misce połącz ze sobą mleczną i gorzką czekoladę. Następnie dodaj podgrzaną mieszankę. Dokładnie wymieszaj.
- Powstałą masę czekoladową przelej na ostudzony spód. Następnie wstaw na 4 godziny do lodówki.
- Smacznego!
Komentarze