PrzepisPrzepis na tartę czekoladową na ciasteczkowym spodzie

Przepis na tartę czekoladową na ciasteczkowym spodzie

Przepis na tartę czekoladową  na ciasteczkowym spodzie
Pyszności
24.05.2019 12:00, aktualizacja: 24.05.2019 13:39

Tym razem mamy dla Was genialny przepis na tartę w czekoladowym wydaniu. Jej bazę stanowi ciasteczkowy spód, który świetnie do niej pasuje!

Składniki:

Spód

  1. 24 szt. ciastka Oreo
  2. 85 g masło

Masa

  1. 170 g gorzka czekolada
  2. 170 g mleczna czekolada
  3. 250 ml śmietanka 30%
  4. 60 g masło

Sposób przygotowania:

1. Rozkrusz ciastka oreo i połącz je z roztopionym masłem. Wstaw do piekarnika na 6 minut, temp. 180 stopni.

Obraz

2. W garnku połącz ze sobą masło i śmietankę. Po czym zdejmij z palnika.

Obraz

3. W misce połącz ze sobą mleczną i gorzką czekoladę. Następnie dodaj podgrzaną mieszankę. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Powstałą masę czekoladową przelej na ostudzony spód. Następnie wstaw na 4 godziny do lodówki.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także