Wirtualna Polska

Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach

pulpety z indyka na zoodlowanych batatch

Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach to nasza najnowsza miłość. To nowa wersja spaghetti, która smakuje obłędnie!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Makaron z batatów przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Filety z kurczaka z zoodlowanymi batatami

Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pulpety
Sos
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, parmezan, bułkę tartą, natkę pietruszki, jajko, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, parmezan, bułkę tartą, natkę pietruszki, jajko, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Z powstałej mieszanki zrób pulpety.
    Z powstałej mieszanki zrób pulpety.
  3. Następnie podsmaż je na patelni, po czym połącz z sosem pomidorowym. Nie zapomnij także o przyprawach: suszonej cebuli, czosnku, soli i ziołach prowansalskich.
    Następnie podsmaż je na patelni, po czym połącz z sosem pomidorowym. Nie zapomnij także o przyprawach: suszonej cebuli, czosnku, soli i ziołach prowansalskich.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przy pomocy zoodlera przygotuj makaron z batatów.
    Przy pomocy zoodlera przygotuj makaron z batatów.
  5. Zoodlowane bataty przełóż do formy do pieczenia, po czym polej je oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli. Na wierzchu rozprowadź mieszankę z patelni.
    Zoodlowane bataty przełóż do formy do pieczenia, po czym polej je oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli. Na wierzchu rozprowadź mieszankę z patelni.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Pulpety posyp mozzarellą, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Pulpety posyp mozzarellą, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Gotowe danie posyp posiekaną pietruszką. Smacznego!
    Gotowe danie posyp posiekaną pietruszką. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×