Racuchy z jabłkami w wersji fit

Tym razem mamy dla Ciebie racuchy z jabłkami w wersji fit. Z takim śniadaniem każdy dzień będzie udany! Wiemy o tym doskonale z własnego doświadczenia ?
W przepisie wykorzystaliśmy mikser marki Philips.
Zobacz także: Warzywna zapiekanka w kolorowym wydaniu
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 60 g mąka pszenna pełnoziarnista
- 2 szt. jajka rozmiar L
- 1 szt. jabłko
- 1 łyżka cynamon
- 3 łyżki miód
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Dodatki
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od ubicia białek.
- Następnie połącz ze sobą: mąkę pszenną, żółtka, cynamon, proszek do pieczenia oraz miód.
- Teraz dodaj wcześniej ubite białka i pokrojone w drobną kostkę jabłka.
- Z powstałej mieszanki uformuj racuchy i smaż je pod przykryciem po 5 minut na każdej ze stron.
- Gotowe racuchy podawaj z jogurtem naturalnym i suszoną żurawiną. Smacznego!
Komentarze