PrzepisRolada z czerwonych buraków

Rolada z czerwonych buraków

Rolada z czerwonych buraków
Pyszności
30.03.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:09

Nasza przepyszna rolada tym razem nabrała prawdziwych rumieńców, przez co nie sposób oderwać od niej wzroku. Co więcej, ukryliśmy w niej same rarytasy. Takiej kombinacji nie sposób odmówić ❤️

W przygotowaniu rolady z buraków pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 200 g serek śmietankowy
  3. 1 łyżka chrzan tarty
  4. 1/3 szkl. koperek świeży posiekany

Ciasto

  1. 250 g czerwone buraki ugotowane
  2. 100 ml olej roślinny
  3. 5 szt. jajka
  4. 150 g mąka pszenna
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka gałka muszkatołowa
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 200 g łosoś wędzony

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na roladę. W tym celu zblednuj: czerwone buraki, jaka, mąkę, olej roślinny, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.

Obraz

2. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W dużej misce połącz: serek śmietankowy, chrzan, świeży koperek oraz pieprz. Odstaw do lodówki.

Obraz

4. Po upieczeniu zwiń roladę w rulon i odstaw na 30 minut.

Obraz

5. Na rozwiniętej roladzie rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Następnie ułóż plastry łososia. Ponownie zwiń roladę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na kolejne 30 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także