PrzepisPrzekąskiNiezwykłe róże z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką
Niezwykłe róże z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką
Pyszności
08.01.2017 17:01, aktualizacja: 22.05.2017 12:40Poniżej zobaczysz przepis na przygotowanie niezwykłych różyczek z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką.
Składniki:
- 400 g ciasto francuskie
- plastry szynka gotowana pokrojona w półokręgi
- plastry ser żółty pokrojony w cienkie paski
- natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:
1. Pokrój ciasto francuskie na sześć pasków.
2. Na każdym pasku ułóż kawałki szynki tak, aby wystawały za ciasto oraz paski żółtego sera. Następnie zawiń ciasto w różę.
3. Zwinięte różyczki włóż do foremek na babeczki i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut.
4. Po 15 minutach wyjmij różyczki z piekarnika i posyp je z wierzchu posiekaną natką pietruszki.
5. I gotowe. Smacznego