PrzepisPrzekąskiNiezwykłe róże z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką

Niezwykłe róże z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką

Niezwykłe róże z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką
Pyszności
08.01.2017 17:01, aktualizacja: 22.05.2017 12:40

Poniżej zobaczysz przepis na przygotowanie niezwykłych różyczek z ciasta francuskiego z szynką, serem i pietruszką.

Składniki:

  1. 400 g ciasto francuskie
  2. plastry szynka gotowana pokrojona w półokręgi
  3. plastry ser żółty pokrojony w cienkie paski
  4. natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:

1. Pokrój ciasto francuskie na sześć pasków.

Obraz

2. Na każdym pasku ułóż kawałki szynki tak, aby wystawały za ciasto oraz paski żółtego sera. Następnie zawiń ciasto w różę.

Obraz

3. Zwinięte różyczki włóż do foremek na babeczki i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut.

Obraz

4. Po 15 minutach wyjmij różyczki z piekarnika i posyp je z wierzchu posiekaną natką pietruszki.

Obraz
5. I gotowe. Smacznego
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także