Różowe tortellini z ricottą to idealny pomysł na oryginalny i smaczny obiad jednocześnie. Takiej kombinacji nie możesz przegapić ?
Zobacz także: Przepis na knedle z batatów domowej roboty
Składniki:
Porcje szt.Purée z buraka
- 1/2 szt. burak około 80 g
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
Makaron
- 3 szt. jajka
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 400 g mąka pszenna typ 650
- 1 łyżeczka sól
Farsz
- 250 g serek ricotta
- 1/2 szkl. ser parmezan starty
- 50 g szynka parmeńska
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 ząbek czosnek
Dodatki
- oliwa z oliwek
- ser parmezan starty
Sposób przygotowania:
- Podziel buraka na pół i umieść na folii aluminiowej. Polej oliwą z oliwek, ponakłuwaj widelcem i dopraw solą. Owiń folią i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Upieczonego buraka obierz i zblenduj.
- W mikserze połącz ze sobą: jajka, zblendowanego buraka, oliwę z oliwek i mąkę.
- Gotowe ciasto wstaw do lodówki na czas robienia farszu.
- Aby przygotować farsz, połącz: ricottę, szynkę parmeńską, parmezan, czosnek i pieprz.
- Rozwałkuj ciasto na cienkie placki i wytnij z nich kółka. Następnie nafaszeruj mieszanką z ricottą i stwórz tortellini.
- Gotowe pierożki gotuj przez 7-8 minut.
- Smacznego!
Różowe tortellini z ricottąMy kolorów się nie boimy, stąd też różowa barwa naszego dania 😍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/265930
Posted by Pyszności on Wednesday, September 11, 2019