Sałatka z komosą ryżową w meksykańskim stylu

Sałatka z komosą ryżową w meksykańskim stylu łączy w sobie wszystko to, co najlepsze. Zresztą za moment sama się przekonasz. Będzie smacznie, szybko, kolorowo i lekko. Po prostu idealna kombinacja.
Zobacz także: Zapiekana owsianka z brzoskwiniami
Składniki:
Porcje- 100 g komosa ryżowa ugotowana
- 280 ml bulion warzywny
- 1/2 szt. czerwona cebula
- 1 szt. awokado
- 1 puszka kukurydza
- 1 puszka czarna fasola
- kilka sztuk pomidorki koktajlowe
- 1/4 szkl. kolendra posiekana
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/2 szt. limonka sok
Sposób przygotowania:
- Gotuj komosę ryżową w bulionie warzywnym ok. 15 minut.
- Następnie połącz ją w dużej misce z: kukurydzą, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną fasolą i cebulą,
- ...awokado, posiekaną kolendrą, pieprzem, solą oraz sokiem z limonki. Dokładnie wymieszaj.
- Smacznego!
Komentarze