Wirtualna Polska

Smakowita i soczysta pieczeń ze schabu przekładana boczkiem i cebulą

Smakowita i soczysta pieczeń ze schabu przekładana boczkiem i cebulą

Oto pomysł na pyszny obiad, który przygotujecie w jednym naczyniu. To po prostu będzie hit!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Schab nadziewany boczkiem i cebulą na kapuście6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Schab nadziewany boczkiem i cebulą na kapuście
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ponacinaj schab jak na zdjęciu poniżej.
    Ponacinaj schab jak na zdjęciu poniżej.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dopraw go solą, pieprzem majerankiem oraz czosnkiem.
    Następnie dopraw go solą, pieprzem majerankiem oraz czosnkiem.
  3. Teraz przyszedł czas na umieszczenie w schabie boczku i cebuli.
    Teraz przyszedł czas na umieszczenie w schabie boczku i cebuli.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przełóż schab do formy do pieczenia. Obłóż go kapustą kiszoną i przykryj folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 1,5 godziny, temp. 200 stopni Celsjusza. Po tym czasie usuń folię i piecz bez przykrycia jeszcze 15 minut.
    Przełóż schab do formy do pieczenia. Obłóż go kapustą kiszoną i przykryj folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 1,5 godziny, temp. 200 stopni Celsjusza. Po tym czasie usuń folię i piecz bez przykrycia jeszcze 15 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×