PrzepisDania główneSmakowita i soczysta pieczeń ze schabu przekładana boczkiem i cebulą

Smakowita i soczysta pieczeń ze schabu przekładana boczkiem i cebulą

Smakowita i soczysta pieczeń ze schabu przekładana boczkiem i cebulą
Pyszności
27.09.2018 17:00, aktualizacja: 07.12.2020 11:56

Oto pomysł na pyszny obiad, który przygotujecie w jednym naczyniu. To po prostu będzie hit!

Składniki:

  1. 1 kg schab wieprzowy
  2. 1 łyżeczka pieprz
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 2 łyżeczki majeranek
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 300 g boczek
  7. 2 szt. cebule
  8. 700 g kapusta kiszona

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj schab jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Następnie dopraw go solą, pieprzem majerankiem oraz czosnkiem.

Obraz

3. Teraz przyszedł czas na umieszczenie w schabie boczku i cebuli.

Obraz

4. Przełóż schab do formy do pieczenia. Obłóż go kapustą kiszoną i przykryj folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 1,5 godziny, temp. 200 stopni Celsjusza. Po tym czasie usuń folię i piecz bez przykrycia jeszcze 15 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także