in

Schab nadziewany boczkiem i cebulą na kapuście

Oto pomysł na pyszny obiad, który przygotujecie w jednym naczyniu. To po prostu będzie hit!

Schab nadziewany boczkiem i cebulą na kapuście
Schab nadziewany boczkiem i cebulą na kapuście
6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ponacinaj schab jak na zdjęciu poniżej.
    Ponacinaj schab jak na zdjęciu poniżej.
  2. Następnie dopraw go solą, pieprzem majerankiem oraz czosnkiem.
    Następnie dopraw go solą, pieprzem majerankiem oraz czosnkiem.
  3. Teraz przyszedł czas na umieszczenie w schabie boczku i cebuli.
    Teraz przyszedł czas na umieszczenie w schabie boczku i cebuli.
  4. Przełóż schab do formy do pieczenia. Obłóż go kapustą kiszoną i przykryj folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 1,5 godziny, temp. 200 stopni Celsjusza. Po tym czasie usuń folię i piecz bez przykrycia jeszcze 15 minut.
    Przełóż schab do formy do pieczenia. Obłóż go kapustą kiszoną i przykryj folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 1,5 godziny, temp. 200 stopni Celsjusza. Po tym czasie usuń folię i piecz bez przykrycia jeszcze 15 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!