Smakowita i soczysta pieczeń ze schabu przekładana boczkiem i cebulą

Oto pomysł na pyszny obiad, który przygotujecie w jednym naczyniu. To po prostu będzie hit!



Składniki:
Porcje- 1 kg schab wieprzowy
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżeczki majeranek
- 2 ząbki czosnek
- 300 g boczek
- 2 szt. cebule
- 700 g kapusta kiszona
Sposób przygotowania:
- Ponacinaj schab jak na zdjęciu poniżej.
- Następnie dopraw go solą, pieprzem majerankiem oraz czosnkiem.
- Teraz przyszedł czas na umieszczenie w schabie boczku i cebuli.
- Przełóż schab do formy do pieczenia. Obłóż go kapustą kiszoną i przykryj folią aluminiową. Wstaw do piekarnika na 1,5 godziny, temp. 200 stopni Celsjusza. Po tym czasie usuń folię i piecz bez przykrycia jeszcze 15 minut.
- Smacznego!
Komentarze