Pyszności
18.08.2018 09:00, aktualizacja: 20.08.2018 11:19Uwielbiamy snickersy, dlatego też postanowiliśmy wykorzystać je w kuchni, aby stworzyć idealny deser. I wiecie co? Udało się!!!
Tego przepisu nie możecie przegapić ? Gwarantujemy, że zakochacie się w nim od pierwszego wejrzenia ?
Składniki:
Polewa czekoladowo-orzechowa
- 200 g czekolada
- 30 g masło orzechowe
- 3 szt. baton snickers
Karmelowo-orzechowa warstwa
- 200 g biały cukier
- 90 g masło
- 120 ml śmietanka 30%
- 1 szczypta sól
- 110 g orzechy ziemne
Spód orzechowy
- 45 ml woda zimna
- 110 g orzechy ziemne
- 125 g mąka
- 25 g cukier brązowy
- 1 szczypta sól
- 115 g masło
Sposób przygotowania: