Kategorie Dania

Sola w sosie maślanym z serem pleśniowym, szpinakiem i ryżem

Sola to ryba, którą bardzo łatwo się przyrządza, a oprócz tego jest źródłem tak zwanej witaminy życia, czyli witaminy D3.

W tym artykule pokażę ci świetny przepis na solę – sola w sosie maślanym z serem pleśniowym, szpinakiem i ryżem. To bardzo smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na obiad.

Koniecznie go wypróbuj. Przepis znajdziesz poniżej.

Sola w sosie maślanym z serem pleśniowym, szpinakiem i ryżem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sola w sosie maślanym z serem pleśniowym, szpinakiem i ryżem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Kiedy się roztopi, dodaj szpinak. Kiedy zmniejszy swoją objętość, dodaj śmietankę. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
    Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Kiedy się roztopi, dodaj szpinak. Kiedy zmniejszy swoją objętość, dodaj śmietankę. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
  2. Dopraw solą, pieprzem oraz dodaj ser pleśniowy. Wymieszaj.
    Dopraw solą, pieprzem oraz dodaj ser pleśniowy. Wymieszaj.
  3. Każdy filet soli z każdej strony przypraw solą, pieprzem oraz nasmaruj oliwą z oliwek. Następnie ułóż filety w naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Każdy filet soli z każdej strony przypraw solą, pieprzem oraz nasmaruj oliwą z oliwek. Następnie ułóż filety w naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
  4. Po 25 minutach wyjmij rybę z piekarnika i przełóż na talerze. Podawaj z sosem szpinakowym i ryżem.
    Po 25 minutach wyjmij rybę z piekarnika i przełóż na talerze. Podawaj z sosem szpinakowym i ryżem.
  5. Smacznego!
Sola w sosie maślanym z serem pleśniowym, szpinakiem i ryżem
124699