Szachownica z nadziewanymi kiełbaskami

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznej szachownicy z nadziewanymi kiełbaskami i serem.

Szachownica z nadziewanymi kiełbaskami
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Szachownica z nadziewanymi kiełbaskami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej garnek, a następnie wrzuć do niego masło. Kiedy się roztopi, dodaj mąkę i cały czas mieszaj. Kiedy mieszanka będzie miała jednolitą konsystencję, dodaj mleko i cały czas mieszaj. Dodaj ser cheddar i mieszaj tak długo, aż ser się roztopi, a mieszanka będzie gładka i gęsta. Przełóż zawartość garnka do rękawa do dekoracji ciast.
    Rozgrzej garnek, a następnie wrzuć do niego masło. Kiedy się roztopi, dodaj mąkę i cały czas mieszaj. Kiedy mieszanka będzie miała jednolitą konsystencję, dodaj mleko i cały czas mieszaj. Dodaj ser cheddar i mieszaj tak długo, aż ser się roztopi, a mieszanka będzie gładka i gęsta. Przełóż zawartość garnka do rękawa do dekoracji ciast.
  2. Za pomocą słomki, przebij każdą kiełbaskę, a za pomocą rękawa nałóż do ich środka przygotowaną wcześniej mieszankę.
    Za pomocą słomki, przebij każdą kiełbaskę, a za pomocą rękawa nałóż do ich środka przygotowaną wcześniej mieszankę.
  3. Ze spodu do pizzy wykrój kwadrat. Resztę ciasta pokrój na cienkie paski. Na kwadracie ułóż plastry żółtego sera, a następnie ułóż paski z ciasta.
    Ze spodu do pizzy wykrój kwadrat. Resztę ciasta pokrój na cienkie paski. Na kwadracie ułóż plastry żółtego sera, a następnie ułóż paski z ciasta.
  4. Zawiń kiełbaski w szachownicę.
    Zawiń kiełbaski w szachownicę.
  5. Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem i posyp sezamem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 25 minut.
    Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem i posyp sezamem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 25 minut.
  6. Po 25 minutach wyjmij gotową szachownicę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
    Po 25 minutach wyjmij gotową szachownicę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×