in

Tatar ze śledzika

Święta Bożego Narodzenia też mogą być fit. A oto najlepszy dowód – nasz świąteczny tatar ze śledzika. Same pyszności!

TATAR ZE ŚLEDZIKA
TATAR ZE ŚLEDZIKA
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Filety śledziowe zalej wodą odstaw na chwilę.
    Filety śledziowe zalej wodą odstaw na chwilę.
  2. W misce połącz ze sobą: czerwoną cebulę, jabłko, pieczarki marynowane oraz ogórki kiszone.
    W misce połącz ze sobą: czerwoną cebulę, jabłko, pieczarki marynowane oraz ogórki kiszone.
  3. Jako kolejne składniki dodaj pokrojonego śledzia, musztardę francuską, szczypiorek, pieprz i miód.
    Jako kolejne składniki dodaj pokrojonego śledzia, musztardę francuską, szczypiorek, pieprz i miód.
  4. Nie zapomnij również o soku z cytryny.
    Nie zapomnij również o soku z cytryny.
  5. Przy pomocy formy uformuj kopiec. Na wierzchu ułóż plaster jabłka.
    Przy pomocy formy uformuj kopiec. Na wierzchu ułóż plaster jabłka.
  6. Udekoruj jak na zdjęciu poniżej i to wszystko!
    Udekoruj jak na zdjęciu poniżej i to wszystko!