Tęczowy sernik na zimno

Tęczowy sernik na zimno to gotowa receptura na niebanalny i przepyszny jednocześnie deser dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!



Zobacz także: Niebieski deser z borówkami
Składniki:
PorcjeSpód
- 120 g herbatniki maślane
- 80 g masło rozpuszczone
I warstwa
- 130 ml śmietanka 30%
- 130 g ser twarogowy
- 4 łyżki cukier puder
- 1 szt. galaretka o smaku owoców leśnych
- 120 ml wrzątek
II warstwa
- 130 ml śmietanka 30%
- 130 g ser twarogowy
- 4 łyżki cukier puder
- 1 szt. galareta o smaku cytrynowym
- 120 ml wrzątek
III warstwa
- 130 ml śmietanka 30%
- 130 g ser twarogowy
- 4 łyżki cukier puder
- 1 szt. galareta o smaku malinowym
- 120 ml wrzątek
Do dekoracji


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia zblendowanych ciastek i roztopionego masła. Następnie przenieś mieszankę do formy i wstaw do lodówki.
- Teraz czas przygotować pierwszą warstwę. W tym celu połącz: śmietankę, ser twarogowy i cukier puder.
- Na koniec dodaj rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę.
- Mieszankę przenieś do formy i wstaw do lodówki na 40 minut.
- Po tym czasie przygotuj drugą mieszankę z galaretką o smaku cytryny. Następnie przelej ją do formy i ponownie wstaw do lodówki.
- I na koniec przygotuj 3 warstwę, tym razem z galaretką malinową. Przelej po raz ostatni do formy i wstaw do lodówki do stężenia.
- Gotowy deser udekoruj świeżymi owocami. Smacznego!
Komentarze