Wirtualna Polska

Tofurnik

tofurnik

Tofurnik będzie hitem tegorocznej Wielkanocy. Skąd to wiemy? Kiedy go serwujemy swoim bliskim, znika z talerzy w błyskawicznym tempie. I wciąż słyszymy prośby o dokładkę 😉

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Masę do naszego sernika przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Leśny mech w wielkanocnym wydaniu

Tofurnik8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tofurnik
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Masa tofu
Polewa
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Pracę nad deserem rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz pokruszone ciastka owsiane z olejem kokosowym. Następnie przełóż do formy do pieczenia.
    Pracę nad deserem rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz pokruszone ciastka owsiane z olejem kokosowym. Następnie przełóż do formy do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Teraz przygotuj masę z tofu. Aby to zrobić, połącz w blenderze: tofu, kaszę jaglaną, orzechy włoskie, erytrytol, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe.
    Teraz przygotuj masę z tofu. Aby to zrobić, połącz w blenderze: tofu, kaszę jaglaną, orzechy włoskie, erytrytol, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe.
  3. Powstałą mieszankę przenieś do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po kwadransie zmniejsz temperaturę do 120 stopni i piecz przez 60 minut.
    Powstałą mieszankę przenieś do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po kwadransie zmniejsz temperaturę do 120 stopni i piecz przez 60 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie przygotuj polewę, łącząc w garnku na palniku masło orzechowe i mleko kokosowe.
    W międzyczasie przygotuj polewę, łącząc w garnku na palniku masło orzechowe i mleko kokosowe.
  5. Rozprowadź polewę na ostudzonym cieście. Wierzch udekoruj migdałami i świeżą miętą.
    Rozprowadź polewę na ostudzonym cieście. Wierzch udekoruj migdałami i świeżą miętą.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×