Kategorie DaniaKolacjePrzekąski

Tortilla po turecku

Tym razem przychodzimy z domowej roboty tortillami, którym nie sposób odmówić. Po prostu nie ma takiej opcji!

tortilla po turecku4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
tortilla po turecku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Mięso
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto drożdżowe z następujących składników: mąka, świeże drożdże, cukier, sól oraz ciepła woda. Następnie podziel na 8 kawałków i rozwałkuj.
    Przygotuj ciasto drożdżowe z następujących składników: mąka, świeże drożdże, cukier, sól oraz ciepła woda. Następnie podziel na 8 kawałków i rozwałkuj.
  2. W międzyczasie połącz mięso wołowe, cebulę, posiekane pomidory, natkę pietruszki oraz czosnek.
    W międzyczasie połącz mięso wołowe, cebulę, posiekane pomidory, natkę pietruszki oraz czosnek.
  3. Następnie dodaj przecier pomidorowy, pastę ajvar, kminek mielony, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj przecier pomidorowy, pastę ajvar, kminek mielony, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  4. Umieść powstały farsz na kawałkach ciasta i piecz w piekarniku przez 5 minut (temp. 230 stopni Celsjusza).
    Umieść powstały farsz na kawałkach ciasta i piecz w piekarniku przez 5 minut (temp. 230 stopni Celsjusza).
  5. Czas na przygotowanie dodatku z pomidorów, cebuli, natki pietruszki, oliwy z oliwek, soli oraz pieprzu.
    Czas na przygotowanie dodatku z pomidorów, cebuli, natki pietruszki, oliwy z oliwek, soli oraz pieprzu.
  6. Na każdej tortilli umieść mieszankę z pomidorami oraz frytki. Zwiń w rulon i to wszystko!
    Na każdej tortilli umieść mieszankę z pomidorami oraz frytki. Zwiń w rulon i to wszystko!
  7. Smacznego!
    Smacznego!
243430